Ryba w sosie słodko - kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej arachidowy z sezamowym. Wrzucamy ziarna słonecznika i chwilę smażymy, dodajemy pokrojoną cebulę, starty czosnek oraz imbir.
Mango odlewamy z zalewy (jest pyszna! :)), i kroimy w paseczki, dodajemy wraz z sokiem z limonki na patelnie. Dorsza myjemy pod bieżącą, zimną wodą i kroimy w kostkę,
Podsmażamy przez 3 - 4 minuty na patelni, następnie dodajemy sos rybny, sojowy, doprawiamy solą oraz pieprzem i zalewamy sosem pomidorowym. Podgrzewamy około dziesięciu minut. Pod koniec dodajemy kukurydzę.
Podajemy z ugotowanym, brązowym ryżem i ulubioną surówką.
Porady
Nie wolno wrzucić od razu na patelnię ryby - szybko się rozpadnie i zrobi się zbyt drobna konsystencja.
Komentarze