RYBA W SOSIE PAPRYKOWO- BRZOSKWINIOWYM

4.5 (157 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ryba w tym sosie smakuje znakomicie, ale najlepsza jest na drugi dzień, kiedy smaki dokładnie się połączą. Dlatego warto ją przygotować dzień wcześniej przed podaniem na stół.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych np z dorsza ( 2 duże filety z dorsza)
    3 kolorowe papryki
    4 połówki brzoskwiń z puszki 1 duży keczup pikantny 500 gramowy
    pędy bambusa 1 słoiczek ( 170 gram, po osączeniu 80 gram), można pominąć
    oraz:
    Sok z cytryny
    Sól, pieprz cytrynowy lub kolorowy
    Mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w sosie paprykowo- brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYBA W SOSIE PAPRYKOWO- BRZOSKWINIOWYM 1. Filety rybne pokroić na porcje, skropić je sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem cytrynowym lub kolorowym.Odstawić na 30 minut.Potem panierować w mące i obsmażyć. Dopiec w piekarniku ok 10 minut, aby grubsze partie ryby doszły w środku.
  • RYBA W SOSIE PAPRYKOWO- BRZOSKWINIOWYM 2. Na dno półmiska wyłożyć cienką warstwę sosu, ułożyć na nim filety i polać sosem, wyłożyć resztę filetów i zalać pozostałym sosem.
    Przykryć i wynieść w chłodne miejsce.
    Najlepsza na następny dzień, gdy smaki się dokładnie połączą.
  • RYBA W SOSIE PAPRYKOWO- BRZOSKWINIOWYM 3. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę.Oczyszczoną paprykę również pokroić w kostkę. Keczup wlać do rondla, dodać brzoskwinie i paprykę, zagotować i poddusić ok. 10 minut, aby papryka lekko straciła smak surowizny, ma być al.’ dente.
    W trakcie duszenia doprawić pieprzem kolorowym z młynka i dodać 2 szczypty soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Papryka Ketchup Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować