Ryba w sosie czosnkowym z pestkami dyni

4.5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę rybę robi się bardzo szybko. Apetycznie wygląda, jest bardzo smaczna i zdrowa. Kusi wspaniałym zapachem.

Składniki:

  • ● 6 filetów z pangi
    ● sól
    ● listek laurowy
    ● 3 ziarna ziela angielskiego
    ● cukier
    ● sok z cytryny
    ● 1 łyżka masła
    Sos:
    ● 1 szklanka pestek dyni
    ● 1 szklanka majonezu
    ● 1 szklanka śmietany
    ● 1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w sosie czosnkowym z pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie szklanki wody zagotowujemy
    z przyprawami, wkładamy
    filety i gotujemy na małym ogniu do miękkości.
    Delikatnie wyjmujemy, by ich
    nie uszkodzić. Lekko skrapiamy
    sokiem z cytryny.
    Studzimy i wkładamy
    do lodówki.
  • 2. Na patelni roztapiamy
    masło, wrzucamy
    pestki dyni
    i 5 minut smażymy
    na mocnym ogniu
    cały czas mieszając.
    Zdejmujemy z ognia,
    studzimy. Majonez
    mieszamy ze śmietaną
    na jednolity sos,
    dodajemy usmażone pestki i doprawiamy rozdrobnionym
    czosnkiem. Rybę polewamy
    sosem i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować