Ryba w salsie pomidorowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna rybka w nieco innym wydaniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag fileta z dorsza,
    sól, pieprz,
    łyżka masła,
    3 ząbki czosnku,
    1/2 cebuli,
    4 pomidory,
    pęczek koperku,
    olej do smażenia.

Ryba w salsie pomidorowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Pomidory sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę,pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni aż zmiękną. Następnie dodać połowę posiekanego koperku, podsmażoną cebulę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Czosnek drobno posiekać i podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula. Rybę posypać solą, pieprzem, podsmażonym czosnkiem i posypać połową posiekanego koperku. Smażyć z obu stron na rumiano, dodać pomidory i dusić około 5 minut.

Komentarze

Podobne przepisy