Ryba w pomidorach z oliwkami i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż zalewamy wrzątkiem gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2.Filety myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, przyprawiamy solą, pieprzem i chilli w proszku.
3.Czosnek i suszone pomidory drobno siekamy, oliwki kroimy na połówki, pomidory obieramy kroimy w kosteczkę.
4.W garnku rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów, dodajemy czosnek, cukier trzcinowy i suszony tymianek, podsmażamy chwilę, dodajemy świeże pomidory, podsmażamy 1 minutę, następnie pomidory w puszce, sól, pieprz, dusimy ok 1 minutę.
5.Na koniec dodajemy suszone pomidory, oliwki, układamy na sosie kawałki ryby, przykrywamy i dusimy ok 10-15 minut. Gotowe danie posypujemy kaparami i świeżą bazylią, podajemy z ugotowanym ryżem.
Komentarze