Ryba w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszne delikatne filety rybne w mocno pomidorowej zalewie, polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kilograma filetów ulubionej ryby
    1 koncentrat pomidorowy
    0,5 szklanki octu
    0,5 szklanki oleju
    4 łyżki cukru
    4 szklanki wody
    płaska łyżka soli
    8 cebul
    3 liście laurowe
    ziele angielskie, pieprz
    olej i bułka tarta do smażenia
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w pomidorach 1. Jajka rozbij i przypraw wedle uznania. Filety pokrój na 2-3 kawałki, obtaczaj w jajku następnie bułce i smaż na oleju na złoty kolor. Pozostaw do wystudzenia.
    Przygotuj zalewę. W garnku zagotuj wodę z octem, dodaj olej, sól, cukier zamieszaj aż się rozpuści. Do zalewy dodaj cały koncentrat pomidorowy i wrzuć liście. Cebulę pokrój w krążki i również włóż do zalewy żeby trochę zmiękła. Całość pogotuj 2 minuty. Do słoików wkładaj na przemian warstwę cebuli i ryby, wrzuć po liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego i 3 ziarenka pieprzu(na słoik). Na koniec zalej ryby zalewą (może być jeszcze ciepła) i od razu zamknij. Pozostaw na ok 2 dni aż ryby dobrze przejdą. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować