Ryba w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka rozbij i przypraw wedle uznania. Filety pokrój na 2-3 kawałki, obtaczaj w jajku następnie bułce i smaż na oleju na złoty kolor. Pozostaw do wystudzenia.
Przygotuj zalewę. W garnku zagotuj wodę z octem, dodaj olej, sól, cukier zamieszaj aż się rozpuści. Do zalewy dodaj cały koncentrat pomidorowy i wrzuć liście. Cebulę pokrój w krążki i również włóż do zalewy żeby trochę zmiękła. Całość pogotuj 2 minuty. Do słoików wkładaj na przemian warstwę cebuli i ryby, wrzuć po liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego i 3 ziarenka pieprzu(na słoik). Na koniec zalej ryby zalewą (może być jeszcze ciepła) i od razu zamknij. Pozostaw na ok 2 dni aż ryby dobrze przejdą. Smacznego
Komentarze