Ryba w panierce z ziołami

5 (6 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana rybka sprawdzi się idealnie na piątkowy obiad.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety z dorsza albo mintaja
    1 jajko
    łyżka ziół prowensalskich
    1 łyżka mleka
    1 szklanka mąki
    szklanka bułki tartej
    garść posiekanej drobno kolendry
    sól, pieprz
    olej, do smażenia
    4 listki bazylii
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Ryba

Ryba w panierce z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Doprawiamy solą i pieprzem.Z fileta kroimy ładne,równe prostokąty.
    Następnie obtaczamy rybę,w mące, jajku wymieszanym z mlekiem oraz tartej bułce wymieszanej z kolendrą i ziołami.
    Filety wykładamy na rozgrzany olej i smażymy na brązowy kolor z obydwu stron.Podałem z bazylią .Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Ryba w panierce z ziołami

To może cię zainteresować