Ryba w panierce z chrupkiego pieczywa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryba w panierce z chrupkiego pieczywa jest soczysta i ma niezwykle ciekawy smak.

  • 30 min

Składniki:


  • 2 płaty z mintaja
    3 kromki chrupkiego pieczywa graham
    1 jajko
    1 szkl mrożonej marchewki z groszkiem
    sól
    pieprz
    papryka w proszku
    kurkuma
    olej

Ryba w panierce z chrupkiego pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty rybne kroimy na mniejsze kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Chrupkie pieczywko rozgniatamy wałkiem na drobny proszek. Przesypujemy go do miski. Do drugiej wbijamy jajko i mieszamy je z solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
  • 2. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy marchewkę z groszkiem i podsmażamy przez kilka minut. Zalewamy do połowy wodą, doprawiamy kurkumą i solą. Dusimy przez chwilę. Kawałki ryby moczymy w jajku a następnie w rozkruszonym chrupkim pieczywie. Smażymy na rozgrzanym oleju. Przekładamy do garnka i dusimy jeszcze przez chwilę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy