Ryba w panierce i puree z brokułów

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis na rybę dostałam od koleżanki, a puree stworzyłam sama.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 flet ryby dorsza lub innej
    3 łyżki sezamu
    5 łyżek oleju
    sól
    pieprz
    tymianek suszony
    majeranek suszony
    1 brokuł
    1 cebula
    curry
    2 szklanki wywaru jarzynowego

Ryba w panierce i puree z brokułów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryba:
    Rybę pokroić na mniejsze kawałki przyprawić solą i pieprzem.
    Do miseczki wsypać sezam i wlać olej. Obtoczyć w panierce rybę z obu stron. Rybę piec w 180st. przez 20 minut.

    Puree:
    Na patelni podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę i dodać różyczki brokułu.
    Wszystko zalać wywarem jarzynowym i dusić, aż brokuł zmięknnie. Na koniec dodać suszony tymianek,majeranek i curry. Doprawić solą i pieprzem.. Wszystko zmiksować na jednolitą masę.

Porady

Zamiast wywaru jarzynowego można użyc zwykłej wody.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy