Ryba w otrębach pieczona z warzywami

3 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryba w panierce w odchudzonej wersji :)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g fileta z mintaja lub innej ulubionej ryby
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz, słodka i ostra papryka, przyprawa do ryb
    otręby lub płatki owsiane
    400 g ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/4 selera
    olej
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w otrębach pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać, zalać wodę, kiedy się zagotują - posolić i dodać obraną przekrojoną na pół marchewkę. Gotować 10 minut. Odcedzić i pokroić. Pietruszkę i selera pokroić w słupki. Warzywa rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spryskać olejem, posypać przyprawami i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Rybę posypać przyprawą. Jajko roztrzepać z mąką i przyprawami. Kawałki ryby panierować w jajku i otrębach. Rybę dołożyć do warzyw i wstawić do piekarnika na kolejne 20 minut. Od razu podawać :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować