Ryba w galarecie

4.48 (161 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis mojej cioci...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - łosoś (dzwonka): 1 sztuka
    - halibut (dzwonka): 1 sztuka
    - panga (filet, mały): 1 sztuka
    - groszek konserwowy: 0.5 szklanki
    - włoszczyzna (mrożonka słupki): 1 szklanka
    - papryka (czerwona świeża): 0.5 sztuki
    - sól, papryka słodka mielona (do smaku): 2 szczypty
    - pieprz cytrynowy (do smaku): 2 szczypty
    - jajka (gotowane na twardo): 2 sztuki
    - Żelatyna: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W litrze wody osolonej gotujemy ryby. Około 15 minut.
  • 2. Ugotowane ryby delikatnie wyjmujemy. Wodę w której się gotowały, cedzimy i zostawiamy.
  • 3. Ryby obieramy z ości, kroimy w kawałki.
  • 4. Do wody od gotowania ryb wkładamy włoszczyznę. Gotujemy 10 minut.
  • 5. Jajka gotujemy na twardo.
  • 6. Do ugotowanej włoszczyzny, dosypujemy żelatynę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.Podgrzewamy, nie gotujemy.
  • 7. W miseczkach układamy, pokrojone jajka w ćwiartki, odcedzony groszek i ryby. Tak żeby w porcji, było po kawałku każdej ryby.
  • 8. Zalewamy przechłodzoną włoszczyzną z rozpuszczoną żelatyną .Odstawiamy do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować