Ryba w cieście naleśnikowym z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Ciasto naleśnikowe: Jajka wyparzamy, wybijamy do naczynia i ubijamy ze szczyptą soli. Do uzyskanej masy dodajemy mąkę i mleko. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi mieć gęstą oraz gładką konsystencje.
Ryba: Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy na oleju.
Sos: 1 cały średni majonez wykładamy do naczynia dodajemy koncentrat, ketchup wlewamy 2 łyżki oleju, musztardę, wegetę oraz łyżeczkę cukru. Całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się ze sobą połączą.
Gotową rybę układamy w naczyniu warstwami. Pierwszą warstwę ryby zalewamy sosem na to kolejna porcja ryby, sos i tak do końca tak aby na końcowej warstwie znajdował się sos.
Na wierzchu posypujemy porem.
Komentarze