Ryba w cieście naleśnikowym z sosem

4.5 (180 ocen)

  • 40 min

Zawsze gości na stole świątecznym i nie tylko. Nasz numer jeden

  • 40 min

Składniki:

  • 4 płaty ryby (np. miruny)
    Sos:
    1 majonez średni
    2 łyżki koncentratu
    2 łyżki ketchupu
    2 łyżki oleju
    1 łyżka musztardy
    1 łyżeczka wegety
    1 łyżeczka cukru
    por
    Ciasto:
    1.5 szklanki mleka
    2 jajka
    2 szklanki mąki
    sól
    olej do smażenia


Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w cieście naleśnikowym z sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Ciasto naleśnikowe: Jajka wyparzamy, wybijamy do naczynia i ubijamy ze szczyptą soli. Do uzyskanej masy dodajemy mąkę i mleko. Dokładnie mieszamy. Ciasto musi mieć gęstą oraz gładką konsystencje.
    Ryba: Kawałki ryby maczamy w cieście i smażymy na oleju.
    Sos: 1 cały średni majonez wykładamy do naczynia dodajemy koncentrat, ketchup wlewamy 2 łyżki oleju, musztardę, wegetę oraz łyżeczkę cukru. Całość dokładnie mieszamy aż wszystkie składniki się ze sobą połączą.
    Gotową rybę układamy w naczyniu warstwami. Pierwszą warstwę ryby zalewamy sosem na to kolejna porcja ryby, sos i tak do końca tak aby na końcowej warstwie znajdował się sos.
    Na wierzchu posypujemy porem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować