Wypróbowałam przepis na smażoną rybę w cieście naleśnikowym, ale do ciasta dodałam słodką paprykę. Wyszło super sycące danie. Polecam przepis do sprawdzenia.
30 min
Składniki:
Składniki:
80 dag filetów rybnych(u mnie z soli)
Olej do smażenia
Sól, pieprz do smaku
Sok z cytryny
Ciasto naleśnikowe:
1 jajko
10 płaskich łyżek mąki
6 łyżek mleka
1 jajko
Sól, pieprz do smaku
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
Ryba w cieście naleśnikowym z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie: płaty ryby rozmrozić, odsączyć na durszlaku, skropić sokiem z cytryny, delikatnie doprawić solą i pieprzem. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać(ma być konsystencji gęstej śmietany).Filety zanurzyć w cieście naleśnikowym, ułożyć na rozgrzanym oleju, smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką z kiszonej kapusty. Można również spożywać z ciemnym pieczywem.
Porady
1. Do ciasta naleśnikowego można dodać również vegety.
Komentarze