Ryba w cieście naleśnikowym z papryką

4.5 (163 ocen)

  • 30 min

Wypróbowałam przepis na smażoną rybę w cieście naleśnikowym, ale do ciasta dodałam słodką paprykę. Wyszło super sycące danie. Polecam przepis do sprawdzenia.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    80 dag filetów rybnych(u mnie z soli)
    Olej do smażenia
    Sól, pieprz do smaku
    Sok z cytryny
    Ciasto naleśnikowe:
    1 jajko
    10 płaskich łyżek mąki
    6 łyżek mleka
    1 jajko
    Sól, pieprz do smaku
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w cieście naleśnikowym z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: płaty ryby rozmrozić, odsączyć na durszlaku, skropić sokiem z cytryny, delikatnie doprawić solą i pieprzem. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać(ma być konsystencji gęstej śmietany).Filety zanurzyć w cieście naleśnikowym, ułożyć na rozgrzanym oleju, smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami z koperkiem i surówką z kiszonej kapusty. Można również spożywać z ciemnym pieczywem.

Porady

1. Do ciasta naleśnikowego można dodać również vegety.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować