Ryba w cieście naleśnikowym

4.5 (150 ocen)

  • 10 min

Znany sposób na przyrządzenie ryby. Jeśli panierowana mi się nudzi przygotowuję właśnie tą

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    filet ulubionej ryby (u mnie tilapia)
    1 jajko
    6 czubatych łyżek mąki
    9 łyżek mleka
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    tłuszcz do smażenia
    sok z cytryny
    PRZYPRAWA DO RYB
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę doprawiamy solą i pieprzem, oraz przyprawą do ryb następnie skrapiamy sokiem z cytryny.
  • 2. Robimy ciasto naleśnikowe. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, Filety zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Dodajemy z ziemniaczkami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować