Ryba w cieście naleśnikowym

5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mam wiele ciekawych przepisów na niedrogie i szybkie dania. Ryba w cieście naleśnikowym zachwalana jest nawet przez moją teściową.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych (panga, mintaj, morszczuk)
    3 cebule
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 słoik papryki konserwowej

    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki oleju
    6 łyżek octu
    3 łyżki keczupu
    mały przecier pomidorowy
    3 łyżki cukru
    sól, pieprz
    ziele angielskie
    liść laurowy

    Ciasto naleśnikowe:
    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki wody
    1 jajko
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w cieście naleśnikowym 1. Godzinę przed smażeniem doprawiamy rybę solą i pieprzem. Cebule kroimy w talarki i smażymy. Ogórki i paprykę kroimy w paski. Zalewę zagotowujemy
    i studzimy.
  • 2. Robimy ciasto naleśnikowe, obtaczamy rybę i smażymy. Układamy warstwowo: ryba– cebula – ogórki – papryka. Każdą warstwę zalewamy ciepłą zalewą. Ryba najlepsza jest następnego dnia.

Porady

● Po usmażeniu warto osączyć rybę na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. ● Do ciasta naleśnikowego najlepiej użyć gazowanej wody mineralnej. Ciasto najlepiej rozbić trzepaczką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filety rybne

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować