Ryba w cieście kokosowym i sosie słodko-kwaśnym

1 (1 ocen)

  • 40 min

RYBA W CIEŚCIE KOKOSOWYM i sosie słodkow kwaśnym

  • 40 min

Składniki:

  • 2-3 filety rybne (ja użyłam morszczuka)
    sok z 1 cytryny
    kilka pomidorków koktajlowych
    1 mała cukinia
    1 cebula
    sos słodko-kwaśny (do kupienia w marketach)
    olej kokosowy do smażenia
    panierka:
    100 g mąki ziemniaczanej
    100 g mąki pszennej
    1 łyżka wiórków kokosowych
    2 jajka
    100 ml wody
    brązowy ryż do podania
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w cieście kokosowym i sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Jajka roztrzepujemy dodając obydwie mąki i wiórki kokosowe oraz wodę. Rozrabiamy ciasto. W cieście maczamy kawałki ryby i smażymy je na głębokim tłuszczu.
    Na oddzielnej patelni rozgrzewamy olej kokosowy podsmażamy na nim pokrojoną w kostkę cukinię, pomidorki koktajlowe przecięte na połówki oraz cebulę pokrojoną w pióra. Kiedy warzywa lekko zmiękną dodajemy sos słodko- kwaśny i gotujemy kilka minut.
    Do ugotowanego sosu wrzucamy usmażone w cieście kawałki ryby.
    Podajemy z brązowym ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidor Ryby Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować