Ryba w cieście

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kg filetów z ulubionej ryby (użyłam tilapi)
    sól
    pieprz

    Ciasto:
    ok. 300 ml mleka
    2 jajka
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka przyprawy do ryb (użyłam z Kamisa)
    sól
    pieprz
    mąka - ile zabierze ciasto

    Dodatkowo:
    olej do smażenia

Ryba w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę natrzeć solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto:
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodając tyle mąki, żeby ciasto miało konsystencje gęstej śmietany.
  • 3. Rybę moczyć w cieście i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy