Ryba w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostatnio na obiad była moja ulubiona ryba w cieście. Uwielbiam

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 filety ryby sola
    2łyżki mąki
    Jajko
    50ml wody lub mleka
    Pietruszka zielona według uznania (2-3cm)
    Sól pieprz

Ryba w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w cieście 1. Rybę rozmrozić osuszyć na ręczniku papierowym.
    Do miski dodajemy pozostałe składniki ma wyjść dość gęste ciasto naleśnikowe( ciasto ma się trzymać na rybie a nie po niej spływać jeśli będzie znowu za gęste to też nie dobrze).
    Każdy kawałek ryby moczymy w cieście i pieczemy na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami .




    SMACZNEGO.

Porady

Do ciasta można dodać odrobinę proszku do pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy