Jest to rodzaj ryby inny niz po grecku aczkolwiek w mojej rodzinie i znajomym smakuje lepiej
60 min
Składniki:
Jeden kilogram fileta z dorsza ,jedna puszka brzoskwin , słoik papryki konserwowej ,dwie cebule,jeden słoik ketchupu moze być pikantny,pieprz do smaku .Jeżeli ktoś lubi bardziej pikantny może dodać ząbek czosnku
Ryba w brzoskwini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę usmażyć w dośc gestym cieście naleśnikowym . nastepnie zeszklić cebulę pokrojoną w pół talarki ,do tego dodać brzoskwinie i paprykę pokrojone w kostkę .Troszeczkę poddusić ,następnie do tego dodać sok z brzoskwiń wymieszany z ketchupem Na konieć doprawić pieprzem lub czosnkiem .NA KONIEĆ PRZEKŁADAMY GOTOWYM FARSZEM RYBĘ ABY PRZESZŁA FARSZEM
Porady
jA DO CIASTA NALEŚNIKOWEGO DODAJĘ TROSZKE JARZYNKI ,ABY CIASTO NIE BYŁ MDŁE
Komentarze