Ryba Satsivi

  • wyświetlono: 240 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepis z kuchni gruzińskiej

  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- filety z ryby: 50 dekagramów
- orzechy włoskie: 1 szklanka
- ocet winny: 0.75 szklanki
- czosnek: 3 ząbki
- mielony cynamon: 0.5 łyżeczki
- mielone goździki: 0.5 łyżeczki
- ziarna kolendry: 1 łyżeczka
- Liscie laurowe: 2 sztuki
- ziele angielskie: 8 sztuk
- ziarenko pieprzu: 1 sztuka
- sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba Satsivi

  • 1. Rybę umyć, podzielić na kawałki, zalać wodą tak aby przykrywała rybę, dodać ziele angielskie i listki laurowe. Przykryć i ugotować. Orzechy zmiksować z czosnkiem, ziarenkiem pieprzu i solą. Dodać zmiażdżone nasiona kolendry oraz płyn z gotowania ryby. Wymieszać i przełożyć do rondelka. Dodać posiekaną cebulę i gotować 10 minut. Ocet winny wymieszać z cynamonem, goździkami, mielonym pieprzem. Dodać do rondelka i gotować kolejne 10 minut. Sosem polać rybę, ostudzić i podawać. Ocet winny można zastąpić sokiem z granatów.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybalatozimawiosnajesieńkuchnia_gruzińska

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: fafia

Ryba po grecku w szklankach

Ryba po grecku podana w szklankach...

image-1fdumkt

Dodane przez: wiesiołek

1 ryba - 2 smaki

Uwielbiamy ryby, a w takiej postaci...

Ryba w zalewie octowej

Dodane przez: gotowaniepomojemu.pl

Ryba w zalewie octowej

Nie mogłam się zdecydować, więc...

Rolada jajeczna z rybą

Dodane przez: danusia19671

Rolada jajeczna z rybą

Przygotowałam dietetyczną roladę...

wigilijna ryba w jarzynach

Dodane przez: Neblina36

Wigilijna ryba po grecku

Ten przepis jest w mojej rodzinie...

Ryba po cygańsku

Dodane przez: aniak4

Ryba po cygańsku

Pyszna rybka na zimno w słodko-pikantnej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE