2 duże lub 4 małe filety z karpia,sandacza lub innej ulubionej ryby bez ości
Marchewki
Ogorek konserwowy
Kawałek sparzonego pora
Łyżka posiekanej natki pietruszki
Łyżka posiekanego kopru
Sól
Pieprz cytrynowy
Olej do smażenia
2 jajka bułka tarta
Sok z cytryny
1.Filet umyć wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym,posolic,posypać pieprzem cytrynowym skropić sokiem z cytryny.
Marchewke ugotować al dente,wystudzić pokroić w słupki.
Pora sparzyć.Ogórki pokroić w słupki.
Na środek ryby układać marchewke,ogórka,pora posypać zieleniną.
Zwijać roladki i spiąć wykałaczkami.
Panierować najpierw w bułce tartej potem w jajku i znowu w bułce.
Smażyć 9-10 min w frytownicy lub na głębokim oleju na patelni.
Komentarze