Ryba roladka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Sposób na rybkę

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 duże lub 4 małe filety z karpia,sandacza lub innej ulubionej ryby bez ości
    Marchewki
    Ogorek konserwowy
    Kawałek sparzonego pora
    Łyżka posiekanej natki pietruszki
    Łyżka posiekanego kopru
    Sól
    Pieprz cytrynowy
    Olej do smażenia
    2 jajka bułka tarta
    Sok z cytryny

Ryba roladka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć wytrzeć do sucha ręcznikiem papierowym,posolic,posypać pieprzem cytrynowym skropić sokiem z cytryny.
    Marchewke ugotować al dente,wystudzić pokroić w słupki.
    Pora sparzyć.Ogórki pokroić w słupki.
    Na środek ryby układać marchewke,ogórka,pora posypać zieleniną.
    Zwijać roladki i spiąć wykałaczkami.
    Panierować najpierw w bułce tartej potem w jajku i znowu w bułce.
    Smażyć 9-10 min w frytownicy lub na głębokim oleju na patelni.

Porady

Można dać jakąkolwiek ulubioną rybę

Komentarze

Podobne przepisy