Ryba pod pierzynką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Proste, błyskawiczne i smaczne danie

  • 20 min

Składniki:

  • 2 filety (ja użyłam dorsza)
    4 łyżki szpinaku rozdrobnionego, rozmrożonego i odsączonego
    10 dkg sera żółtego
    Pieprz, sól, koperek suszony (wg uznania)
    Łyżka soku z cytryny
    Mąka do obtoczenia
    Olej do smażenia
    Ząbek czosnku

Ryba pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę obtaczamy w mące, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy, układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia.
    Szpinak obsmażamy z posiekanym czosnkiem i układamy na rybie.
    Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i układamy grubą warstwą na każdym z filetów.
    Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 st do roztopienia sera.

Porady

Podaję z ryżem, dekoruję cytryną i chilli

Komentarze

Podobne przepisy