Ryba pod kruszonką z bułki i ziół

0 (0 ocen)

  • 50 min

Smaczna ryba w innym wydaniu

  • 50 min

Składniki:

  • 4 filety z ryby,1 duża bułka,oliwa,sól,pieprz,ulubione zioła,trochę soku z cytryny

Ryba pod kruszonką z bułki i ziół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety solimy ,pieprzymy i skrapaimy lekko cytryną (ja użyłam filetów z soli ).
    Bułkę rodrabniamy i blendujemy z oliwą i ziołami w mojej wersji są to koperek,pietruszka i bazylia,ma to mieć konstytencje mokrego piastku.Nie ukrywam ,że mi cięzko sie to blendowało więc pomagałąm sobie rękami rozdrabniałam to również w palcach.Rybę układamy na papier do pieczenia na górę dajemy naszą kruszonke i zapiekamy w piecu ok 20 min.
    Ja podałam to danie z frytkami i majonezem ale kombincje są dowolne :).
    Smacznego.

Porady

Oliwy nie za mało nie za dużo :) ja lałam tak na oko :)

Komentarze

Podobne przepisy