Ryba po żydowsku

  • wyświetlono: 10397 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Ryba zalana jest zalewą z dużą ilością papryki , dobrze smakuje i na ciepło i na zimno

Bo-Bożena

Składniki

4 filety z ryby
3 jajka
pół szklanki mleka
szklanka mąki
sól , pieprz do smaku
3 cebule
3 papryki czerwone
pół szklanki oleju
ZALEWA:
2 szklanki wody
6 łyżek octu
2 łyżki oliwy
6 łyżek cukru
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
2 łyżki soli
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po żydowsku

  • 1. Z mleka , jaj , mąki , soli pieprzu zrobić ciasto takie jak na gofry . Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju . Cebule pokroić w pół krążki , paprykę w paski wlać pół szklanki oleju i dusić do miękkości . Wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować . Do zalewy dodać uduszoną paprykę z cebulą , dusić aż płyn trochę odparuje. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku zalać ciepłą zalewą i udekorować np. zieloną pietruszką . kawałkami papryki czy ogórkiem kiszonym .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybydanie główne rybne

Komentarze

Podobne przepisy

image-1y8a9ca

Dodane przez: GIOVI75

Karkówka po żydowsku

Alternatywa dla zwyklej karkowki,bardzo...

Dodane przez: Anyzkowo

Ryba po grecku

Smakowita ryba z potrawką z warzyw.Znakomita...

Schab po żydowsku

Dodane przez: AnetaJ

Schab po żydowsku

Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych...

Ziemniaki po Żydowsku

Dodane przez: PolskaGotuje

Ziemniaki po Żydowsku

Są to ziemniaki, które przygotowuje...

Ryba po grecku

Dodane przez: Di bloguje

Ryba po grecku

Taka ryba świetnie smakuje na zimno...

Ryba po Podhalańsku

Dodane przez: beniawojt

Ryba po Podhalańsku

Ryba po Podhalańsku to świetny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE