Ryba po turecku

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • -800 g białej ryby
    Marynata:
    -4 łyżki soku z cytryny
    -2 łyżki oliwy
    -1 mała cebula
    -1 łyżeczka papryki w proszku
    -sól i pieprz
    -5 suszonych listków laurowych
    Sos cytrynowy:
    -2 łyżki oliwy
    -2 łyżki soku z cytryny
    -1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki
    -sól
    -pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Grill

Ryba po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sok z cytryny i oliwę wlewamy do miski. Dodajemy startą na grubych oczka cebulę, paprykę w proszku, listki laurowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Do marynaty wkładamy rybę i wstawimy do lodówki na kilka godzin. Przygotowujemy sos. Ubijamy oliwę, sok z cytryny i natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rybę smażymy na rozgrzanym grillu po 10 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować