Ryba po karaibsku

  • wyświetlono: 587 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Potrawa dla miłośników ryb a jednocześnie ostrego pora. Danie idealne na przekąskę.Przepis na tą pyszną rybkę znalazłem w katalogu wakacyjnym.

rosik93

Składniki

3 filety z soli
mały kawałek pora
200 g śmietany 30 %
1 jajko
100 g sera żółtego
1 łyżka masła
sól morska
pieprz cytrynowy
1 łyżeczka suszonych pomidorów z bazylią
szczypta gałki muszkatołowej

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po karaibsku

  • Ryba1. W wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym (18x18cm)
    układamy rybę. Doprawiamy z wierzchu solą i pieprzem.
  • Ryba2. Por kroimy w krążki, przykrywamy wierzch ryby.
  • ryba3. W miseczce mieszamy razem śmietanę, jajko, ser żółty.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
  • Ryba4. Masą zalewamy naszą rybę. Wierzch posypujemy suszonymi pomidorami.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika zapiekamy przez ok. 30 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzuz_roznych_stron_swiata
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-0fjj572

Dodane przez: Konto nieaktywne

Ryba po grecku

Zdrowa przekąska pełna witamin...

Dorsz po japońsku

Dodane przez: anetamlp

Ryba po japońsku

Moja ulubiona wersja ryby na zimno

Rybka po chińsku

Dodane przez: anka1988

Ryba po chińsku

Ryba w sosie jest idealną przekąska...

rybka

Dodane przez: Natalia07

Ryba po japońsku

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca...

image-02h33n4

Dodane przez: ArturZ

RYBA PO JAPOŃSKU

Pwnie z Japonią ma niewiele wspólnego...

RYBA PO GRECKU

Dodane przez: dawiddudziak

Ryba po Grecku Dawida

Jeśli uwielbiasz rybę, to mam coś...