ryba po japońsku

4.5 (159 ocen)

  • 6 godz.

przepis dostałam od swojej koleżanki, moja rodzina od razu zakochała się w tak przyrządzanej rybie

  • 6 godz.

Składniki:

  • 70 dag białej ryby bez ości

    1 szkl mąki

    woda

    przyprawa uniwersalna

    pół łyżeczki soli

    czarny mielony pieprz

    Rybę pokroić na 7-10 cm kawałki posypać pieprzem i przyprawą uniwersalną, odstawić na 30 min.

    Mąkę rozrobić z wodą i solą, ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.

    Każdy kawałek ryby maczać w cieście i smażyć na złoty kolor.
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v8l5on 1. SKŁADNIKI ZALWEY

    1 szkl zalewy z papryki marynowanej (jeśli mamy paprykę swojego wykonania, jeśli nie trzeba zagotować 1 szkl wody z 3 łyżkami octu, 2 łyżkami oliwy, zalewę ostudzić

    1 słoiczek (180g) koncentratu pomidorowego

    Zalewę połączyć z koncentratem pomidorowym i dokładnie wymieszać.
  • 2. SKŁADANIE POTRAWY

    Na dno naczynia układamy warstwami usmażoną rybę i warzywa tak aby ostatnia wierzchnia warstwa wyszły warzywa. Następnie całość zalewamy sosem i ostawiamy na kilka godz do lodówki.

    Najlepiej smakuje następnego dnia.

Porady

zamiast usmażyć rybę można także ugotować na parze

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować