RYBA PO JAPOŃSKU

  • wyświetlono: 283 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryba smaczna na przystawki i inne okazje

  • 30min

Składniki

ZALEWA:
1kg. fileta z morszczuka
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki
6 cebul
4 szklanki wody
12 łyżek octu
200 ml. oleju
6 łyżek ketchupu
1 słoik małego koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
4 ziele angielskie
4 sztuki liścia laurowego
4 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

RYBA PO JAPOŃSKU

  • 1. Filety z morszczuka obtoczyć w jajku i mące.Na patelni rozgrzać olej i te filety obtoczone usmażyć na złocisty kolor.
    Cebulę pokroić w plastry, paprykę konserwową pokroić w paski oraz ogórki konserwowe pokroić w plasterki.
    Do garnka wlać wodę, ocet i olej. Wsypać ziele angielskie, liśc laurowy, sól i pieprz.Później dodać ketchup, koncentrat pomidorowy i cukier. To wszystko zagotować zalewę. Do gotującej się zalewy wsypać paprykę, ogórki i cebulę. Gotować to wszystko przez 5 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy ryby, potem warzywa z zalewy, ryby, warzywa z zalewy i wszystko zalewamy zalewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Pstrągi po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi po japońsku

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia...

Śledź po japońsku

Dodane przez: tosmakuje

Śledź po japońsku

Tradycyjna potrawa w eleganckim...

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szasza22

Śledzie po japońsku

Z Japonią na pewno wiele wspoónego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE