Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 1487 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca ;) Trzeba poznawać nowe smaki.

Składniki

Składniki:
1 kg filetów z np. mintaja, dorsza

Ciasto:
2 szkl. Mąki
2-3 jajka
Szk. Wody


Warzywa:
3-4 cebule
3-4 papryki ze słoika(konserwowe)
Słoik ogórków konserwowych

Zakwas:
2 szkl. Wody
Poł szkl. Oliwy
1 koncentrat pomidorowy mały
4 łyzki ketchupu
3 łyżki octu
2 łyżki cukru
Odrobina soli, pieprzu, vegety

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • 1. Rybę pokroić posolić, posypać przyprawami i zostawić na 1godz.
    Ciasto naleśnikowe ubić, obtaczać w nim rybe i smażyć.
  • 2. Pokroić warzywa(ogórki i papryke w paski a cebule w drobną kostkę)
    W naczyniu układać na przemian rybe i warzywa.
  • 3. Przygotować zalewę. Zalać rybę z warzywami gorącą zalewą. Odstawić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybaz_roznych_stron_swiatawarzywaketchup

Komentarze

Podobne przepisy

image-1prilw5

Dodane przez: monika016

Śledzie po japońsku

Śledzie w dość nietypowym wydaniu,...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Ryba po grecku Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Ryba po grecku Magdy Gessler

Ryba po grecku to jedno z dań,...

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Kurczak po japońsku

Dodane przez: adela7

Kurczak po japońsku

Trochę kalorycznie ale nie zawsze...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE