Ryba po japońsku

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Potrawa doskonała na imprezy towarzyskie , zawsze szybko znika ze stołów .

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg morszczuka

    Ciasto:
    1 szkl. mleka,
    1 szkl. mąki,
    2 łyżki vegety
    2 jaja

    Sos :
    3 duże cebule,
    4 duże ogórki konserwowe,
    1 duża papryka,
    2 szkl. wody,
    4 łyżki octu
    4 łyżki cukru
    4 łyżki ketchupu,
    0,5 szkl. oleju,
    1 mały przecier pomidorowy,
    sól
    Pieprz
    Olej do smażenia

Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mleka, mąki, vegety i jaj robimy ciasto.
    Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na oleju.
    Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej , dodajemy warzywa , dusimy przez chwilę .Wlewamy wodę .Dodajemy koncentrat, ketchup, ocet, cukier. Doprawiamy pieprzem i solą.
    W wysokim naczyniu układamy na przemian ryby z sosem warzywnym. Dobre na ciepło i na zimno.

Porady

Mozna użyć innej ryby ,np. mintaja, sledzia, pstrąga

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować