Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 1515 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Potrawa doskonała na imprezy towarzyskie , zawsze szybko znika ze stołów .

teresa-kr
  • 30min

Składniki

1 kg morszczuka

Ciasto:
1 szkl. mleka,
1 szkl. mąki,
2 łyżki vegety
2 jaja

Sos :
3 duże cebule,
4 duże ogórki konserwowe,
1 duża papryka,
2 szkl. wody,
4 łyżki octu
4 łyżki cukru
4 łyżki ketchupu,
0,5 szkl. oleju,
1 mały przecier pomidorowy,
sól
Pieprz
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • 1. Z mleka, mąki, vegety i jaj robimy ciasto.
    Kawałki ryby zanurzamy w cieście i smażymy na oleju.
    Cebulę, ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej , dodajemy warzywa , dusimy przez chwilę .Wlewamy wodę .Dodajemy koncentrat, ketchup, ocet, cukier. Doprawiamy pieprzem i solą.
    W wysokim naczyniu układamy na przemian ryby z sosem warzywnym. Dobre na ciepło i na zimno.

Porady

Mozna użyć innej ryby ,np. mintaja, sledzia, pstrąga

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzudania_dla_urodywarzywaryby

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po japońsku

Dodane przez: czekoladka

Ryba japońsku

Lubi ją cała moja rodzina. Zawsze...

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Ryba po grecku Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Ryba po grecku Magdy Gessler

Ryba po grecku to jedno z dań,...

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE