Ryba po japońsku

  • wyświetlono: 4590 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 2

Przepis na tą rybkę dostałam od teściowej. Sałatka jet po prostu pyszna.

uuuuuunazwy-1

Składniki

1 kg filetów rybnych

Ciasto:
2 szklanki mąki
2 jajka
1 szklanka wody

Warzywa:
3 duże cebule
1 słoik papryki
1 słoik ogórków konserwowych


Zalewa:
2 szklanki wody
1/2szklanki oleju
3 łyżki cukru
około 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
4 łyżki ketchupu
3łyżki octu
sól

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po japońsku

  • 1. Rybę umyć i pokroić na kawałki. Posypać vegetą.
  • 2. Składniki na ciasto wymieszać-ciasto powinno przypominać ciasto na naleśniki tylko że gęściejsze.
  • pkt 33. Rybę obtaczać w cieście i smażyć.
    Wszystkie składniki na zalewę - zagotować.
  • 4. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę.
  • 5. W misce układamy warstwami:
    Ryba, papryka, cebula, ogórek. Powinny wyjść dwie warstwy.
    Wszystko zalewamy wystudzoną zalewą

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie wegetariańskietania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybaszkola_babcimama_mnie_nauczylaprzystawkadanie dietetycznedietadanie bezmięsnedanie orientalnezimna płytaryba po japońskuryba w sosieryba panierowanapiątkowe daniedanie japońskieryba z warzwamiryba na zimno

Komentarze

Podobne przepisy

Japońska ryba

Dodane przez: Iwusia

Japońska ryba

Pyszna sałatka z kotletami sojowymi.

ryba

Dodane przez: angela1407

ryba pod warzywami.

Każdy kto spróbuje napewno się...

Sałatka z rybą

Dodane przez: Marcia66

Sałatka z rybą

Sałatka wygląda bardzo apetycznie...

Śledzie po węgiersku

Dodane przez: juchab

Śledzie po węgiersku

Gorąco polecam!

Sałatka z ryby i selera naciowego

Dodane przez: ashleyyy

Sałatka z ryby i selera naciowego

Lekka sałatka, bardzo łatwa i szybka...

Sałatka z gotowaną rybą

Dodane przez: EwaSidor

Sałatka z gotowaną rybą

Coś zdrowego dietetycznego i smacznego

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE