Ryba po japońsku

4.99 (197 ocen)

Przepis na tą rybkę dostałam od teściowej. Sałatka jet po prostu pyszna.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych

    Ciasto:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka wody

    Warzywa:
    3 duże cebule
    1 słoik papryki
    1 słoik ogórków konserwowych


    Zalewa:
    2 szklanki wody
    1/2szklanki oleju
    3 łyżki cukru
    około 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki ketchupu
    3łyżki octu
    sól
Wystaw ocenę:

4.99 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przystawki

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i pokroić na kawałki. Posypać vegetą.
  • 2. Składniki na ciasto wymieszać-ciasto powinno przypominać ciasto na naleśniki tylko że gęściejsze.
  • pkt 3 3. Rybę obtaczać w cieście i smażyć.
    Wszystkie składniki na zalewę - zagotować.
  • 4. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę.
  • 5. W misce układamy warstwami:
    Ryba, papryka, cebula, ogórek. Powinny wyjść dwie warstwy.
    Wszystko zalewamy wystudzoną zalewą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować