Ryba po Japońsku

4.5 (194 ocen)

Ryba przyrządzona inaczej:) szybko i smacznie.

Składniki:

  • Składniki: 1 kg ryby MINTAJ, ogórek kiszony, papryka czerwona, ananas,
    Składniki na sos: 1 szklanka wody, 1/2 szklanki oleju, 3 cebule, koncentrat pomidorowy, keczup, ocet,cukier,sól.
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy w kawałki i smażymy tradycyjnie na patelni. Rybę układamy w półmisku i posypujemy pokrojonym w kostkę: ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną oraz ananasem następnie przygotowujemy sos: 1 szklanka wody, 1/2 szklanki oleju, 3 cebule kroimy w piórka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 4 łyżki keczupu, 4 łyżki octu, 1 łyżka cukru, szczypta soli do smaku. Wszystkie składniki sosu mieszamy i gotujemy 5 minut. Następnie sos wylewamy na rybę posypaną wcześniej pokrojonymi dodatkami. Tak przygotowaną rybę można jeść na zimno lub ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować