RYBA PO JAPOŃSKU

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Filety rybne usmażone, z ogórkiem i papryką w zalewie, doskonale smakują i pięknie się prezentują. Przystawka na każda imprezę.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg filet ów rybnych (dorsz)
    2 duże cebule
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 słoik papryki konserwowej
    Vegeta, sól, pieprz
    Bułka tarta
    Jajka do panierowania
    Olej do smażenia
    ZALEWA:
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki oleju
    mały koncentrat pomidorowy
    4 łyżki keczupu
    2 łyżki cukru z czubkiem
    4 łyżki octu duże
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba po japońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • RYBA PO JAPOŃSKU 1. Cebulę kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, paprykę w paseczki.
    Filety rozmrażamy, kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawami, obtaczamy w mące, jajku, bułce i smażymy na oleju.
    Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia gotujemy ok. 3 minuty na wolnym ogniu. Studzimy.
    Rybę i warzywa układamy warstwami, następnie wszystko zalewamy zimna zalewa i wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować