RYBA PO JAPOŃSKU

  • wyświetlono: 581 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Filety rybne usmażone, z ogórkiem i papryką w zalewie, doskonale smakują i pięknie się prezentują. Przystawka na każda imprezę.

agus11013
  • 15 porcje
  • 90min
  • Średni

Składniki

1 kg filet ów rybnych (dorsz)
2 duże cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 słoik papryki konserwowej
Vegeta, sól, pieprz
Bułka tarta
Jajka do panierowania
Olej do smażenia
ZALEWA:
2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
mały koncentrat pomidorowy
4 łyżki keczupu
2 łyżki cukru z czubkiem
4 łyżki octu duże
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

RYBA PO JAPOŃSKU

  • RYBA PO JAPOŃSKU1. Cebulę kroimy w kostkę, ogórki w plasterki, paprykę w paseczki.
    Filety rozmrażamy, kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawami, obtaczamy w mące, jajku, bułce i smażymy na oleju.
    Wszystkie składniki zalewy doprowadzić do wrzenia gotujemy ok. 3 minuty na wolnym ogniu. Studzimy.
    Rybę i warzywa układamy warstwami, następnie wszystko zalewamy zimna zalewa i wkładamy do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybawarzywa

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta po japońsku

Dodane przez: IlonaJ

Kapusta po japońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Ryba po grecku Magdy Gessler

Dodane przez: Marta – redaktor

Ryba po grecku Magdy Gessler

Ryba po grecku to jedno z dań,...

Pstrągi po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi po japońsku

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia...

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE