RYBA PO JAPOŃSKU

  • wyświetlono: 565 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pwnie z Japonią ma niewiele wspólnego jak ryba po grecku z Grecją, ale smakuje rewelacyjnie

ArturZ

Składniki

Składniki:
- 2 kg miruny,
- 10 średnich ogórków konserwowych,
- 10 płatów papryki marynowanej w occie,
- 2 duże marchewki,
- 3 duże cebule,
- średni słoik koncentratu pomidorowego,
- 15 łyżek keczupu łagodnego,
- 15 łyżek octu z ogórków konserwowych,
- 15 łyżek octu z marynowanej papryki,
- 5 łyżek octu jabłkowego,
- 2 łyżki soli,
- 15 łyżek cukru,
- 3 jajka, mąka pszenna, mąka krupczatka, olej rzepakowy

Sposób przygotowania przepisu:

RYBA PO JAPOŃSKU

  • 1. Rybę oprószamy solą, obtaczamy kolejno w mące pszennej, rozkłóconym jajku i mące krupczatce, a następnie smażymy.
  • 2. Przygotowujemy zalewę:
    a) ogórki kroimy w talarki, paprykę w paski, a marchewkę w słupki,
    b) pokrojoną w piórka cebulę smażymy na złoto (gdy się zrumieni, podlewamy wodą),
    c) łączymy ze sobą warzywa, dodajemy ocet, keczup, koncentrat, cukier, sól.
  • 3. Przestudzoną rybę przekładamy na przemian z zalewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie po japońsku

Dodane przez: czarrna

Śledzie po japońsku

Ładnie się prezentują i każdy znajdzie...

Śledż po japońsku

Dodane przez: bronislawa70

Śledź po Japońsku

Dekoracyjna i smaczna przekąska.

Pstrągi po japońsku

Dodane przez: teresa-kr

Pstrągi po japońsku

Pyszan i smaczna ryba, sos dopełnia...

Śledź po japońsku

Dodane przez: tosmakuje

Śledź po japońsku

Tradycyjna potrawa w eleganckim...

Śledź po japońsku

Dodane przez: ewiczka2304

Śledź po japońsku

Idealne połączenia śledzia, ogórka...

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szasza22

Śledzie po japońsku

Z Japonią na pewno wiele wspoónego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE