Ryba po grecku z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warstwa rybna:Filety rybne dokładnie umyć , osuszyć , oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Ryby pokroić w małe kawałki ( ok 3x3 cm.) , obtaczać je w mące , smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.
2.Warstwa warzywna: Wszystkie warzywa obrać , umyć i osuszyć.
Marchew , pietruszkę oraz pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach , cebulę pokroić w małą kostkę.
3.W garnku/patelni rozgrzać masło , dusić warzywa do miękkości co jakiś czas mieszając.
Gdy warzywa będą już gotowe dodać przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać , dusić razem jeszcze chwilkę.
4.Na półmisku układać warstwami: warstwa warzywna oraz rybna.
Czynność powtarzać do wykończenia składników ( ostatnia warstwa powinna być warzywna ale nie koniecznie)
Komentarze