Ryba po Grecku w naleśniku

4 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja rodzina bardzo lubi rybę po grecku, oczywiście zrobiłam, ale w naleśniku. Pyszotka Polecam.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 kg fileta rybnego
    • ½ kg marchwi
    • 2 duże pietruszki
    • Mały seler
    • 200 ml przecieru pomidorowego
    • Olej do smażenia
    • Mąka do panierki
    • 2 jajka
    • Sól
    Składnik na naleśniki:
    • 2 szk. mąki pszennej
    • Jajko
    • Sól
    • ½ szk. wody gazowanej
    • 1 szk. mleka
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Naleśniki

Ryba po grecku w naleśniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w roztrzepanym widelce jajku i w mące pszennej
    2. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju i odkładamy na bok
  • ryba 2. Warzywa marchew, pietruszkę, selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, prużymy na rozgrzanym oleju
    Pod koniec prużenia solimy i dodajemy przecier pomidorowy
  • naleśnik 3. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę i stopniowo mieszając łyżką mleko, uważając żeby nie zrobiły się grudki
    Ciasto wylewamy na patelnie lub na naleśnikarkę i smażymy naleśniki
  • warzywa 4. Na każdym naleśniku, na środku układamy po dwa kawałki ryby i na rybie warzywa
  • naleśniki 5. Składamy ciasto dowolnie tak żeby przykryć farsz i przekładamy do naczynia żaroodpornego
  • warzywa 6. Na wierzch rozprowadzamy pozostałe nam warzywa
    Można rozgrzać w piekarniku, ale pod przykryciem
  • naleśnik 7. Ryba gotowa
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować