Ryba po Grecku Dawida

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jeśli uwielbiasz rybę, to mam coś dla ciebie. Wypróbuj mój przepis polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 kg filetów kilka ryby mrożonej (morszczuk, mintaj, sola)
    - 1 kg marchewki
    - 2 średnie pietruszki
    - 1 seler
    - 2 cebule średnie
    - mały słoiczek koncentratu pomidorowego
    - 1 liść laurowy
    - pieprz czarny świeżo tarty
    - sól
    - 2 ziarenka ziela angielskiego
    - olej do smażenia
    - 1/2 szklanki wody
    - cukier
    - sok z 1 cytryny
    - olej
    - maka pszenna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba po grecku dawida - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. RZYGOTOWANIE:
    Marchewkę, seler,pietruszkę, cebulę myjemy, obieramy i rozdrabniamy jak macie robota to fajnie a jak nie to na tarce.Następnie warzywa podsmażamy na oleju,później podlewamy wodą, dodajemy ziele angielski, liść laurowy i dusimy pod przykryciem. Jeśli warzywa będą już miękkie( nieco al dente) dodaj koncentrat pomidorowy, a na samym końcu sok z cytryny nie wcześniej żeby nie odparował.Dopraw solą, nieco cukrem, pieprzem do smaku. Rozmrożoną rybę pokrój na mniejsze części, pozbądź się wody aby ryba nie szczelała podczas obróbki termicznej. Rybę nieco skrop z sokiem z cytryny, obtocz w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Usmażone ryby ułóż na półmisku, na to połóż marchewkę, udekoruj cytryną, szalotka jak t, am chcecie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować