Ryba po grecku

  • wyświetlono: 126 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 1 porcje
  • 30min

Składniki

-500 g filetów mintaja lub morszczuka
-2 marchewki
-pietruszka
-kawałek selera
-2 cebule
-kilka łyżek koncentratu lub keczupu (wersja słodsza)
-3 łyżki oleju
-sok z cytryny
-ostra papryka
-sól
-pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Filety kroimy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i smażymy. Warzywa ucieramy na tarce lub kroimy. Na łyżce oleju smażymy warzywa. Pod koniec dodajemy pół szklanki wody i koncentrat (lub keczup), dusimy 10 minut. Doprawiamy i otrzymanym sosem zalewamy rybę. Podajemy schłodzoną.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ryba po grecku

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: julka25

Ryba po grecku

Ryba po grecku zajada się cała...

Ryba po grecku.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.U mnie...

ryba po grecku

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ryba po grecku

Obowiązkowa pozycja Świąteczna...

Ryba po grecku

Dodane przez: Klaudia0318

Ryba po grecku

Coraz bliżej święta,coraz bliżej...

Ryba po grecku

Dodane przez: MałaMi

Ryba po grecku

Ryba po grecku to danie nie tylko...

ryba (nie) po grecku

Dodane przez: ginger

Ryba (nie) po grecku

Inna wersja „Ryby po grecku“, odbiega...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE