Ryba po grecku

  • wyświetlono: 3287 |
  • dodany do książki kucharskiej: 14 |
  • polecenia: 1

moja ulubiona rybka

zzewa

Składniki

1,5 kg fileta z ryby( panga lub dorsz)
6 marchewek
2 pietruszki
1/2 selera
2 liście laurowe
2 ziela angielskie
1 koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
mąka
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Rybę czyścimy, kroimy na kawałki, solimy, obtaczamy w mące o smażymy na oleju. Przygotowujemy warzywa i ścieramy je na tarce. Smażymy na oleju, podlewamy trochę wodą aby nie były za suche, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.
  • Ryba po grecku2. Dajemy koncentrat i chwilę dusimy, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanymi warzywami przykrywamy usmażoną rybę. Oczywiście jest lepsza gdy trochę postoi, aby nabrała smaku warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: krys1a

Ryba po grecku

Ryba po grecku nieodłącznie kojarzy...

Ryba po grecku

Dodane przez: ewaeu

Ryba po grecku

Smacznie i zdrowo , polecam.

image-2ajvl9x

Dodane przez: lalalova15

Ryba po grecku

Ryba , która gościła na moim wigilijnym...

ryba po grecku

Dodane przez: anka1988

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.

image-0s7bka2

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

RYBA po GRECKU

Danie mojej mamy, którego nie może...

image-0f32xng

Dodane przez: sylwin03

Ryba po grecku

Ryba po grecku

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE