Ryba po grecku

0 (0 ocen)

Ryba po grecku smakuje dobrze o każdej porze roku

Składniki:

  • 3 filety panga
    1 szt pietruszka
    2 szt marchewka
    0,5 szt seler
    ziele angielskie
    listek laurowy
    cukier
    1 szt cebula
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
    mąka
    0,5 słoika koncentrat pomidorowy

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
  • 2. Cebulę pokroić w plastry, włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce.
  • 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier.
  • 4. Całość zalać niewielką ilością wody .
  • 5. Dusić pod przykryciem 20 minut.
  • 6. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
    Doprawić do smaku.
  • 7. Warzywami przykryć usmażoną rybę.

Komentarze

Podobne przepisy