Ryba po grecku

  • wyświetlono: 899 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryba po grecku smakuje dobrze o każdej porze roku

P1070178

Składniki

3 filety panga
1 szt pietruszka
2 szt marchewka
0,5 szt seler
ziele angielskie
listek laurowy
cukier
1 szt cebula
sól
pieprz
oliwa z oliwek
mąka
0,5 słoika koncentrat pomidorowy

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Filety obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
  • 2. Cebulę pokroić w plastry, włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce.
  • 3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier.
  • 4. Całość zalać niewielką ilością wody .
  • 5. Dusić pod przykryciem 20 minut.
  • 6. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
    Doprawić do smaku.
  • 7. Warzywami przykryć usmażoną rybę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe_przysmakipotrawy wigilijne

Komentarze

Podobne przepisy

image-27tkyp2

Dodane przez: Kasia_S

Ryba po grecku

Bardzo prosty sposób na smaczną...

Ryba po grecku

Dodane przez: Kuchnia Marty

Ryba po grecku

W wielu domach ryba po grecku jest...

image-0f32xng

Dodane przez: sylwin03

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Ryba po grecku

Dodane przez: Magster

RYBA PO GRECKU

Dobra ryba nie tylko od święta.

Ryba po grecku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Ryba po grecku

Uwielbiana przez wszystkich tradycyjna...

Ryba po grecku

Dodane przez: mona16051992

Ryba po grecku

Pyszna potrawa na Boże Narodzenie.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE