Ryba po grecku

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smacznie i zdrowo , polecam.

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mrożonej miruny
    pieprz cytrynowy
    mąka do oprószenia
    sól
    olej do smażenia

    duża cebula
    2 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    200 g koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
    1/4 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
    łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
    1/4 łyżeczki czerwonej ostrej papryki
    łyżeczka cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić , umyć , osuszyć. Pokroić na kawałki. Posolić i oprószyć pieprzem cytrynowym i mąką. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na złoty kolor.
  • 2. Marchewkę , pietruszkę , selera ,obrać, umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce do warzyw. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać starte warzywa i 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Jeszcze chwilę dusić.
  • 3. Na półmisek wyłożyć połowę farszu i naprzemiennie wykładać rybę i resztę farszu. Danie podawać ciepłe , albo schłodzone
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miruna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować