Ryba po grecku

  • wyświetlono: 887 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo prosty sposób na smaczną rybkę. Nie tylko na świąteczny stół

Kasia S

Składniki

1 kilogram filetów z morszczuka w kostce
4 duże marchewki
2 duże pietruszki (korzeń)
2 cebule
190 gram koncentratu pomidorowego
sok z 1/2 cytryny
sól do smaku
pieprz do smaku
liść laurowy
ziele angielskie
olej do smażenia
2 szklanki wody do podlania warzyw

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Rybę rozmrozić. Polać sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Uważać podczas przewracania ryby, ponieważ jest ona bardzo delikatna i może się pokruszyć. Marchewki i pietruszki obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w piórka. Na rozgrzany tłuszcz przełożyć warzywa. Doprawić solą, pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i razem przesmażyć około 10 - 15 minut na średnim ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy i wodę, wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze 5 minut. Usmażoną rybę ułożyć w naczyniu i przykryć ją usmażonymi warzywami. Odstawić najlepiej na całą dobę do przegryzienia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilrybasezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylawarzywaświętaboże narodzeniemorszczukRyba po greckuprzepis_miesiąca1000

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: Cukiereczek

Ryba po grecku

Choć to danie to obowiązkowa propozycja...

Ryba po grecku

Dodane przez: kiziolek201

Ryba po grecku

Ryba po grecku smakuje dobrze o...

Ryba po grecku

Dodane przez: Beata07

Ryba po grecku

ryba z warzywami

Ryba po grecku

Dodane przez: julka25

Ryba po grecku

Ryba po grecku zajada się cała...

Ryba po grecku.

Dodane przez: BABECZKA 35

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.U mnie...

ryba po grecku

Dodane przez: Cynamonowy Pył

Ryba po grecku

Obowiązkowa pozycja Świąteczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE