Ryba po grecku

0 (0 ocen)

Bardzo prosty sposób na smaczną rybkę. Nie tylko na świąteczny stół

Składniki:

  • 1 kilogram filetów z morszczuka w kostce
    4 duże marchewki
    2 duże pietruszki (korzeń)
    2 cebule
    190 gram koncentratu pomidorowego
    sok z 1/2 cytryny
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    liść laurowy
    ziele angielskie
    olej do smażenia
    2 szklanki wody do podlania warzyw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić. Polać sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu. Uważać podczas przewracania ryby, ponieważ jest ona bardzo delikatna i może się pokruszyć. Marchewki i pietruszki obrać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebule obrać i pokroić w piórka. Na rozgrzany tłuszcz przełożyć warzywa. Doprawić solą, pieprzem oraz zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i razem przesmażyć około 10 - 15 minut na średnim ogniu. Dodać koncentrat pomidorowy i wodę, wymieszać i pozostawić na ogniu jeszcze 5 minut. Usmażoną rybę ułożyć w naczyniu i przykryć ją usmażonymi warzywami. Odstawić najlepiej na całą dobę do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować