RYBA PO GRECKU

0 (0 ocen)

ryba po grecku nie tylko na święta

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    1 kg ryby według uznania
    2 duże marchewki
    2 pietruszki
    1 seler średni
    1 por
    3 cebula
    Koncentrat pomidorowy
    Ziele angielskie
    Liść laurowy
    1 szklanka wody
    Olej
    mąka
    Vegeta
    Sól
    Pieprz natka Pietuszki

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    rybe doprawiamy solą i pieprzem obtaczamy w mące i smażymy na oleju Włoszczyznę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej , por kroimy w pół plasterki tak samo cebule . Na oleju podsmażamy cebulę , dodajemy włoszczyznę i por i wszystko podlewamy 1 szklanką wody i dusimy do miękkości dodając ziele angielskie i liść laurowy . Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i zagotowujemy. Doprawiamy do smaku Vegetą solą pieprzem może odrobiną cukru by złamać kwaskowy smak koncentratu pomidorowego . Sos powinien być lekko słodko- kwaśny.
    Smacznego

Porady

Jeśli sos jest za gęsty można dodać więcej wody i zagotować

Komentarze

Podobne przepisy