Ryba po grecku

  • wyświetlono: 81 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Rybka pod pierzynką warzyw zachwyci całą rodzinę jest doskonała i na ciepło i na zimno

  • 10 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

1kg filetów ryby (u mnie sola)
6 większych marchewek
1 korzeń pietruszki
2 cebule
Kawałek selera
Liść laurowy
5zieren ziela angielskiego
Sól,pieprz,gałka muszkatołowa
Przecier pomidorowy
Olej do smażenia
Szklanka wody

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Rybkę rozmrozić opanierować i usmażyć, warzywa obrać zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić (dowolonie) podsmażyć na patelni dodać warzywa i dusić aż będą miekkie podlać szklanką wody. Dodać przecier i przyprawić dusic jeszcze pare minut. Do naczynia żaroodpornego dać rybę i przekładać farsz -ryba ,Wsadzić do lodówki i schłodzić kilka godzin . Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ryba po grecku

Komentarze

Podobne przepisy

Schab po warszawsku

Dodane przez: MONIA639

Schab po warszawsku

Schab po warszawsku to idalne danie...

Śledzie

Dodane przez: MagdalenaS

Śledzie po kaszubsku

Tradycyjny świąteczny przepis na...

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Młode ziemniaki po śródziemnomorsku

Można je zrobić na wieczorne spotkanie...

Sajgonki po Polsku

Dodane przez: Michał Ciecierski

Sajgonki po Polsku

Sajgonki to danie Azjatyckie....

Śledzik

Dodane przez: jozefkrusa

Śledziki po Łochowsku

Pyszne śledziki na każdą okazję

Dodane przez: Arkadiusz Zielonka

WĄTRÓBKA PO ŻYDOWSKU

Przepis na wątróbkę z chlebem która...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE