RYBA PO GRECKU

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Smaczna sałatka na przystawkę

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg fileta z mintaja (może być inna)

    3 większe marchewki

    1 duża cebula

    1 seler

    2 pietruszki (korzeń)

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    2 łyżki ketchupu pikantnego

    łyżka cukru

    mąka

    bułka tarta

    2-3 jajka

    olej do smażenia

    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z mintaja pokroić na mniejsze części, przyprawić.

    Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej i upiec na oleju na złoty kolor.
  • 2. Marchewkę, seler, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i przesmażyć na oleju dodając.
  • 3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie, dodać do przesmażonych warzyw, dodać ketchup, przecier i 1 szklankę wody i dusić mieszać.
  • 4. Doprawić do smaku i układać na przemian w salaterce (warzywa z zalewą - ryba itd.)
  • 5. Pozostawić w chłodnym miejscu na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Przecier pomidorowy Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować