Ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 50 min

Zdrowa przekąska pełna witamin i składników odżywczych.

  • 50 min

Składniki:

  • 600 g filetów z ryby
    80 ml oleju lub oliwy
    6 marchewek
    2 pietruszki
    1/2 selera
    2 cebule
    50 g koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    cukier
    sok z cytryny
    mąka
    2 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Ryba po grecku Przystawki

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety opłukać, pokroić na kawałki długości około 4 centymetrów. Jajka roztrzepać. Ryby moczyć w jajkach, a następnie w mące i smażyć na złoty kolor.
  • 2. Warzywa obrać i opłukać. Cebulę pokroić na plasterki i poprzecinać je na pół. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach.. Warzywa i cebulę usmażyć na oliwie. Zalać 100 ml wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Zalać usmażoną rybę. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować