RYBA PO GRECKU

  • wyświetlono: 1026 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najłatwiejsza potrawa z ryby ,która smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno ;jako danie główne ,jako przystawka,jako kolacja ...

suzana
  • 60min

Składniki

Składniki dla 4 osób:

4 filety z ryby ( np mintaj,tilapia,limanda; takie polecam;)
przyprawa do ryb
vegeta
pieprz
mąka do panierowania
1 jajko do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
2 marchewki
2 pietruszki
kawałek korzenia selera

Sposób przygotowania przepisu:

RYBA PO GRECKU

  • RYBA PO GRECKU1. Filety z ryby oprószyć przyprawami ,panierować w mące ,jajku,bułce.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Warzywa zetrzeć na tarce o grubych oczkach,podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.Doprawić vegetą,pieprzem.Następnie podlać wodą i dusić do miękkości.rybę ułożyć na półmisku,na wierzch wyłożyć warzywa.Podawać na ciepło lub na zimno

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania świątecznedania z ryb

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: MałaMi

Ryba po grecku

Ryba po grecku to danie nie tylko...

ryba (nie) po grecku

Dodane przez: ginger

Ryba (nie) po grecku

Inna wersja „Ryby po grecku“, odbiega...

Ryba po grecku

Dodane przez: krys1a

Ryba po grecku

Ryba po grecku nieodłącznie kojarzy...

Ryba po grecku

Dodane przez: ewaeu

Ryba po grecku

Smacznie i zdrowo , polecam.

Ryba po Grecku

Dodane przez: Richan

Ryba po grecku

Szybki i smaczny przepis na rybę

image-2ajvl9x

Dodane przez: lalalova15

Ryba po grecku

Ryba , która gościła na moim wigilijnym...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE