ryba po grecku

0 (0 ocen)

  • 45 min

Rybka najlepiej smakuje na zimno z fodatkiem zoltej papryki

  • 45 min

Składniki:

  • Ryba najlepiej mintajokolo 4filety
    Ketchup pikantny lub koncentrat
    Marchew 6szt
    Wloszczyzna (seler pietruszka por )
    Maka
    Olej

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybe kroimy na ok 4 rowne czesci obtaczamy w mace smazymy na zloty kolor
  • 2. Wszystkie warzywa scieramy na tarce o grubych oczkach . Gotujemy w malej ilosci wody az beda miekkie i woda wyparuje . Dodajemy ketchup lub koncentrat przyprawiamy do smaku sola i pieprzem
  • 3. Na polmisku ukladamy rybe i warzywa i tak kolejna warstwe . Konczymy warzywami z wierzchu sypiemy papryka najlepiej zolta.

Porady

Najlepiej smakuje na zimno

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy