REKLAMA

Ryba po grecku

wyświetlono: 3131 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Ryba po grecku zajada się cała rodzina

opublikowany: 01.02.2014
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • ½ kg morskich ryb
    1 duża cebula,
    Duża marchew, pietruszka, kawałek selera
    Olej do smażenia,
    Mała puszka koncentratu pomidorowego
    1 listek laurowy
    2 ziela angielskiego
    2 łyżki octu
Ocena:

(średnia 4.5 z 150 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby usmażyć na oleju.
    Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę po czym przez 5 min gotować ja w wodzie z octem, odcedzić.
    Jarzyny utrzeć na tartce z dużymi oczkami zalać wodą dodać łyżeczkę oleju i dusić do miękkości. Ryby, cebulę i jarzyny wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać listek laurowy i ziele ang osolić do smaku.
    Schłodzić w lodówce
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: agarybak76 IMG_1607 — kopia

Ryba po grecku

To danie, którego nie zabraknie na wielu wigilijnych stołach. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

kategoria: Dania główne ryba opublikowany: 19.10.2015 | wyświetlono: 29061 Książki kucharskie: 15 | Polecenia: 1
Dodane przez: mona16051992

Ryba po grecku

Pyszna potrawa na Boże Narodzenie.

kategoria: Dania główne ryba ryba po grecku opublikowany: 06.09.2012 | wyświetlono: 86523 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0
Dodane przez: anka1988 anka1988

Ryba po grecku

Moja wersja ryby po grecku.

kategoria: Dania główne ryba ryba po grecku opublikowany: 13.12.2015 | wyświetlono: 3449 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE