Ryba po grecku

  • wyświetlono: 2756 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ryba po grecku nieodłącznie kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia.

Składniki

• filet z dowolnej ryby
• 3 marchewki
• duża cebula
• przyprawa do ryb
• 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
• jajko
• bułka tarta
• sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba po grecku

  • 1. Ryby posypujemy przyprawą. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
    Ryby obtaczamy w jajku i tartej bułce, obsmażamy. Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby. Przykrywamy pozostałą częścią marchwi.
    Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: mona16051992

Ryba po grecku

Pyszna potrawa na Boże Narodzenie.

Ryba po grecku

Dodane przez: Kuchnia Marty

Ryba po grecku

W wielu domach ryba po grecku jest...

Ryba po grecku

Dodane przez: Kasia84

Ryba po grecku

Jest to myślę tak znana i przez...

Ryba po grecku

Dodane przez: Magster

RYBA PO GRECKU

Dobra ryba nie tylko od święta.

Ryba po grecku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Ryba po grecku

Uwielbiana przez wszystkich tradycyjna...

Ryba po grecku

Dodane przez: zandero99

Ryba po grecku

Pyszna i łatwa w przygotowaniu....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE