Ryba po grecku

4.5 (171 ocen)

Ryba po grecku nieodłącznie kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia.

Składniki:

  • • filet z dowolnej ryby
    • 3 marchewki
    • duża cebula
    • przyprawa do ryb
    • 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    • jajko
    • bułka tarta
    • sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby posypujemy przyprawą. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni, dodajemy startą marchew i dusimy pod przykryciem do miękkości.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i łączymy z koncentratem pomidorowym. Dokładnie mieszamy.
    Ryby obtaczamy w jajku i tartej bułce, obsmażamy. Na talerzu wykładamy część marchwi i na niej układamy obok siebie kawałki usmażonej ryby. Przykrywamy pozostałą częścią marchwi.
    Po przestudzeniu odstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować